top of page

Havermoutpap met pompoenpuree

Foto van schrijver: GrondGezondGrondGezond

Officieel zouden we dagelijks zo'n 350gram groenten moeten eten om gezond te blijven. Een uitdagende hoeveelheid!


Met dit recept zet je reeds bij de start van je dag een stap in de goeie richting.

Bovendien is dit een heerlijk verwarmend ontbijt, ideaal voor koude herfst- of winterochtenden.


havermoutpap met pompoen

BEREIDING: 10 min. + nachtje weken

VOOR 1 PERSOON

 

Ingrediënten

  • 40 gr havermout

  • 200 ml plantaardige melk, vb havermelk

  • 2 el pompoenpuree

  • handje rozijnen


optioneel:

  • kaneel

  • geroosterde pompoenpitten

  • ahornsiroop






Bereiding

  • Meng de havermout met de melk en de rozijnen en laat dit als je kan een nachtje weken. Het weken zorgt voor een ongelooflijk volle, lekker romige pap. Zonder weken is uiteraard ook een optie.

  • Voeg 2 eetlepels pompoenpuree toe, breng de pap aan de kook en laat dit op een heel zacht vuurtje ca. 5 minuutjes pruttelen.

  • De pap is klaar wanneer al het vocht is opgenomen en de pap vol en smeuig is. Aarzel niet om meer melk of water toe te voegen indien de pap te droog is.

  • Doe de pap in een kom en bestrooi met je topping naar keuze: kaneel, geroosterde pompoenpitjes* en ahornsiroop passen goed bij deze verwarmende pap. Andere opties zijn echter ook mogelijk.

  • Smakelijk!



*Pompoenpitten roosteren: verwarm een koekenpan, strooi hier wat pompoenpitjes in en rooster deze onder regelmatig roeren tot ze gaan 'poppen'. Vetstof toevoegen is niet nodig.


 

Smakelijk!



Wil je graag met verse pompoen boordevol voedingsstoffen aan de slag?

Ontdek hier onze abonnementen of start meteen jouw proefperiode.




8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page