top of page

Hoe we met onze landbouw de wereld kunnen redden

Bijgewerkt op: 7 sep. 2023


In 2021 verscheen het boek "We eten ons dood" van Louis de Jaeger, landschapsontwerper, keynote speaker, auteur, filmmaker en zoveel meer. Een confronterend verhaal dat een aantal ongemakkelijke waarheden blootlegt over wat we eten, hoe we eten produceren en wat dit met onze gezondheid en onze planeet doet.

Naast al deze problemen toont hij echter ook hoopvolle oplossingen.Het lezen van dit boek was één van de sleutelmomenten in het ontstaan van GrondGezond. Het maakte duidelijk dat onze huidige manier van grootschalige landbouw niet langer houdbaar is. Het maakte ook duidelijk dat pesticiden echt niet zo onschadelijk zijn als wordt beweerd. Ze verwoesten niet enkel het bodemleven, maar ook onze eigen delicate darmflora. Met als gevolg dat chronische ziekten, allergieën, ... jaar na jaar in stijgende lijn omhoog gaan. En, het maakte ook op alarmerende manier duidelijk dat als we met deze manier van landbouw doorgaan, er over pakweg 20 jaar geen landbouw meer mogelijk zal zijn op grond die tegen dan compleet onvruchtbaar zal geworden zijn.


Gelukkig zijn er alternatieven. Permacultuur, bioteelt, voedselbossen, CSA teelt ... Boeiende mogelijkheden die vaak meerdere oplossingen tegelijkertijd in zich meedragen. Ons gaf het in elk geval de nodige brandstof om dit project op te starten.


Meer weten over het boek van Louis De Jaeger? Ontdek hier meer.Wil je meer weten over GrondGezond? Check onze website


Ontdek hieronze abonnementen ofstart meteen jouw proefabonnement.
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page