top of page

Geroosterde knolselder met tijm en knoflook

Foto van schrijver: GrondGezondGrondGezond

Hier is een simpel en heerlijk recept met knolselder: Geroosterde knolselder met tijm en knoflook. Dit gerecht is perfect als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht.




BEREIDING: 10 min. + 30 minuten oven

VOOR 4 PERSOON

 

Ingrediënten

  • 1 knolselder

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)

  • Zout en peper naar smaak

  • Optioneel:


optioneel:

  • een snufje gerookt paprikapoeder of Parmezaanse kaas voor extra smaak








Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Schil de knolselder en snijd hem in blokjes of dunne plakjes.

  • Meng in een kom de olijfolie, knoflook, tijm, zout en peper.

  • Voeg de knolselder toe en meng goed zodat alle stukjes bedekt zijn met de kruidenolie.

  • Spreid de stukjes knolselder uit op een bakplaat met bakpapier.

  • Rooster 25-30 minuten in de oven, tot de knolselder goudbruin en zacht is. Halverwege even omscheppen.

  • Serveer direct en geniet!




 

Smakelijk!



Wil je graag met verse knolselder boordevol voedingsstoffen aan de slag?

Ontdek hier onze abonnementen of start meteen jouw proefperiode. 

bottom of page