Kaki–Chia Pudding
- GrondGezond

- 23 nov
- 1 minuten om te lezen
Jaren geleden proefde ik voor het eerst een rijpe kaki tijdens een werkreis in Albanië. Ze werden daar geplukt wanneer ze echt rijp, zacht, zoet en sappig waren. Een smaakervaring die ik nooit ben vergeten. Later kocht ik kaki’s in de supermarkt, maar die waren vaak zo hard als een appel en misten die volle, sappige smaak. Sindsdien weet ik dat een kaki echt rijp moet zijn. Toch worden rijpe kaki’s hier soms over het hoofd gezien omdat ze er wat zacht, gevlekt of “overrijp” uitzien. Laat je niet misleiden door het uitzicht , precies die zachte exemplaren zijn het allerlekkerst. Met een paar van die rijpe kaki’s maakte ik deze romige kaki–chia pudding, eenvoudig, fris en alleen mogelijk met echt rijpe kaki’s. Smakelijk!


BEREIDING: 15 min voorbereiding + nachtje in de frigo
Ingrediënten
4 zeer rijpe kaki’s
300 ml kokosmelk (of amandelmelk)
4 el chiazaad
1 tl citroensap
Bereiding
Snijd de kaki’s in stukken en pureer met de schil tot een gladde puree. Let op dat je eventuele harde stukjes van de kern er wel uit haalt.
Meng de puree met de kokosmelk, citroensap.
Voeg de chiazaadjes toe, roer goed en laat 5 minuten staan. Roer daarna opnieuw om klonters te vermijden.
Zet minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast zodat de pudding stevig kan worden.
Serveer met noten, granola, muntblaadjes , kiwi of extra stukjes kaki.
*Rijpe kaki’s bevatten veel vezels, vitamine C en antioxidanten, een boost voor je lichaam en darmen.'



