Keto Shiitake Cake met Parmezaan en Tijm
- GrondGezond

- 8 nov
- 2 minuten om te lezen
Soms wil je iets dat voelt als comfortfood, maar toch licht en gezond blijft. Deze hartige keto-cake met shiitake, Parmezaan en tijm is precies dat: voedzaam, glutenvrij, koolhydraatarm en vol smaak. Perfect als lunch, tussendoortje of bijgerecht bij een frisse salade.
De shiitake zorgt voor die diepe, aardse smaak, de natuurlijke umamiĀ die je normaal in vlees vindt. Combineer dat met eieren, room en een vleugje tijm, en je krijgt een zachte, smeuĆÆge cake die heerlijk geurt zodra ze uit de oven komt.
Deze cake bakte ik samen met mijn kleinzoon, leuk om te doen Ʃn een mooie manier om al spelend iets te leren over gezonde voeding.


BEREIDING: 15 min voorbereiding + 30 min oven
Ingrediƫnten
500 g verse shiitake, in plakjes
4 eieren
100 g amandelmeel of gewoon meel
100 ml soja room
1 el olijfolie
2 tl verse tijm of 1 tl gedroogde
½ tl zout, wat peper
(optioneel)
1 tl bakpoeder
optioneel:
80 g geraspte Parmezaan of vegan kaas
handje spinazie of gehakte walnoten
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C.
Doe wat olie in een pan. Voeg de shiitake en tijm toe en bak 5 Ć 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
Klop in een kom de eieren los. Voeg room, amandelmeel, Parmezaan, bakpoeder, zout en peper toe.
Meng de gebakken shiitake erdoor.
Voeg optioneel wat gehakte spinazie of walnoten toe.
Giet in een cakevorm of ovenschaal bekleed met bakpapier.
Bak 30 Ć 35 minuten tot de cake goudbruin en stevig is.
Laat even afkoelen voor je hem aansnijdt.
Serveer koud of warm met wat veldsla of rucola
Smakelijk!
*Shiitake zit vol antioxidanten en ondersteunt je immuunsysteem. Shiitake kan helpen bij het verlagen van cholesterolĀ en het ondersteunen van de darmflora'



