Heerlijke pittige soep voor in de herfst
TIP : gember kan je weglaten of vervangen door mosterd
BRON: zonder
BEREIDING 45 MIN - VOOR 8 PERSOON
Ingrediënten
1 pompoen
groente- of kippenbouillon blokje of poeder
1 ui
1 teentje look
water
peper
zout
Optioneel
pompoenpitten
stukje gember of mosterd
Bereiding
Schil de pompoen en snijd in blokjes
Snij de ui
Pel de knoflook
Schil de gember. Neem 2 cm voor een licht pittige soep. Meer kan zeker ook en dan wordt de soep pittiger voor de liefhebbers
Stoof de ui en look
Voeg de pompoenblokjes toe
Voeg water toe zodat de groenten net onder water staan
Voeg groente- of kippenbouillon toe
Kruid met peper, zout
Laat 30 minuten doorkoken en mix de soep fijn
Strooi voor het opdienen wat geroosterde pompoenpitten in de soep.
Je kan wat meer evenwicht in de soep brengen door iets zurigs zoals Ume Su of wat citroensap toe te voegen