top of page

Pompoensoep met gember


Heerlijke pittige soep voor in de herfst

TIP : gember kan je weglaten of vervangen door mosterd

Yaconsoep afgewerkt met pompoenpitten
pompoensoep

BRON: zonder


BEREIDING 45 MIN - VOOR 8 PERSOON


 

Ingrediënten

  • 1 pompoen

  • groente- of kippenbouillon blokje of poeder

  • 1 ui

  • 1 teentje look

  • water

  • peper

  • zout

Optioneel

  • pompoenpitten

  • stukje gember of mosterd


Bereiding

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes

  • Snij de ui

  • Pel de knoflook

  • Schil de gember. Neem 2 cm voor een licht pittige soep. Meer kan zeker ook en dan wordt de soep pittiger voor de liefhebbers

  • Stoof de ui en look

  • Voeg de pompoenblokjes toe

  • Voeg water toe zodat de groenten net onder water staan

  • Voeg groente- of kippenbouillon toe

  • Kruid met peper, zout

  • Laat 30 minuten doorkoken en mix de soep fijn

  • Strooi voor het opdienen wat geroosterde pompoenpitten in de soep.

Je kan wat meer evenwicht in de soep brengen door iets zurigs zoals Ume Su of wat citroensap toe te voegen

 

Smakelijk!



Wil je graag met verse biogroenten boordevol voedingsstoffen aan de slag?

Ontdek hier onze abonnementen of start meteen jouw proefperiode.




5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page