Dit is een super snelle en eenvoudige salade, waar je ook vele varianten op kan bedenken.
TIP : kook of stoom de bloemkool helemaal. Met de overschot is je volgende maaltijd zo klaar.
BRON: Lekker van bij ons
BEREIDING 15 MIN - VOOR 1 PERSOON
Ingrediënten
250 Bloemkool
150 gr komkommer
verse dragon
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Snij de komkommer in dunne schijfjes.
Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes.
Breng water aan de kook en stoom (of kook) de bloemkool beetgaar ( 5 minuten).
Giet de bloemkoolroosjes af in de zeef en hou even onder stromend koud water. Laat de roosjes verder afkoelen tot op kamertemperatuur.
Meng in een kom de roosjes met de komkommerschijfjes. Doe er 1 of 2 eetlepels olijfolie over. Voeg peper, zout en enkele dragonblaadjes toe en meng alles door elkaar.
Geen dragon in huis? Deze kan je vervangen door een koffielepel mosterd of balsamico azijn. De komkommer door andere groenten zoals tomaat of paprika