Van bio naar bio extra: de kracht van regeneratieve landbouw
- GrondGezond
- 12 jun
- 1 minuten om te lezen

We zitten midden in de Bioweek. Fantastisch dat er zoveel aandacht wordt besteed aan bio-producten, want ze dragen niet enkel bij aan een gezonder lichaam, maar ook aan een gezondere planeet! Biologische landbouw laat intussen al vele jaren zien dat voedselproductie met respect voor de natuur mogelijk is.
Bij GrondGezond juichen we dit initiatief uiteraard volledig toe. Wij geloven echter dat we met de landbouw nog een stap verder kunnen gaan. Naast de keuze voor bio, kiezen wij namelijk ook voor regeneratieve landbouw ā een manier van werken die niet alleen de natuur beschermt, maar deze ook actief herstelt. In plaats van de bodem enkel te gebruiken, geven we haar ook iets terug. We voeden de bodem, zodat deze steeds vruchtbaarder, rijker en veerkrachtiger wordt.
En dat proef je!
Groenten en fruit die uit een levende, gezonde, voedzame bodem komen, bevatten niet alleen meer smaak, maar ook meer voedingsstoffen. Want hoe rijker de bodem wordt, hoe meer nutriƫnten er uiteindelijk in de oogst zal zitten. Zo krijg je als consument voeding die niet alleen lekker is, maar ook je lichaam ten volle voedt.