top of page

Veldsla met yacon


Gezonde salade die je naar wens zelf kan aanpassen

TIP : vervang de blauwe kaas door avocado voor een veganistische variant

veldsla met yacon, blauwe schimmelkaas of avocado
veldsla met yacon

BRON: De keuken van MergenMetz


BEREIDING 15 MIN - VOOR 1 PERSOON


 

Ingrediënten

  • 50 gr veldsla

  • 1 à 2 kleinere yacons

  • handje walnoten ( of andere noten)

  • 50 gr blauwe schimmelkaas of halve avocado

  • 1 el olijfolie

  • paar drupjes citroensap

  • peper

  • zout


Bereiding

  • Was de veldsla en zwier hem droog.

  • Maak de dressing van de olijfolie, citroensap, peper en zout

  • Was de yacon onder stromend water en schil hem met een dunschiller.

  • Snij de yacon in dunne schijfjes eventueel met een mandoline

  • Leg de schijfjes yacon op de veldsla en overgiet met de dressing en meng alles door elkaar

  • Doe de noten in een zakje en hak ze grof met een deegrol

  • Meng de noten onder de salade

  • Breek de kaas (of avocado) in kleinere stukken en leg deze op de salade

Je kan op het einde de salade nog verder afwerken met wat chiazaad, extra druppels olijfolie en grof zeezout

 

Smakelijk!



Wil je graag met verse biogroenten boordevol voedingsstoffen aan de slag?

Ontdek hier onze abonnementen of start meteen jouw proefperiode.




15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page