Gezonde salade die je naar wens zelf kan aanpassen
TIP : vervang de blauwe kaas door avocado voor een veganistische variant
BRON: De keuken van MergenMetz
BEREIDING 15 MIN - VOOR 1 PERSOON
Ingrediënten
50 gr veldsla
1 à 2 kleinere yacons
handje walnoten ( of andere noten)
50 gr blauwe schimmelkaas of halve avocado
1 el olijfolie
paar drupjes citroensap
peper
zout
Bereiding
Was de veldsla en zwier hem droog.
Maak de dressing van de olijfolie, citroensap, peper en zout
Was de yacon onder stromend water en schil hem met een dunschiller.
Snij de yacon in dunne schijfjes eventueel met een mandoline
Leg de schijfjes yacon op de veldsla en overgiet met de dressing en meng alles door elkaar
Doe de noten in een zakje en hak ze grof met een deegrol
Meng de noten onder de salade
Breek de kaas (of avocado) in kleinere stukken en leg deze op de salade
Je kan op het einde de salade nog verder afwerken met wat chiazaad, extra druppels olijfolie en grof zeezout
Comments